Om Audiolabs..

Jeg grundlagde min forretning under navnet “DynaMax” i 1993, og tilbyder idag med mine 30 års erfaring i audio branchen, kundetilpasset højttaler produktion og installation, rådgivning omkring akustik, salg og installation. Jeg er importør af nogle af markedets mest sofistikerede produkter på hver deres område. Jeg leverer til private såvel som til virksomheder. Fra dagligstuen til auditoriet.

Historie:

Jeg startede som elev i AUDIOSCAN/LYDKILDEN i 1985, og flyttede til DANMARKS HI-FI KLUB i 1987, hvor jeg var med til at etablere den lokale filial i Slagelse. I 1989 blev jeg ansat i FREDGAARD RADIO’s (SENERE FONA) “SUPER RADIO” koncept, og stod som ret ung med ansvaret for alt lyd i Danmarks dengang største Radio/TV butik; “SUPER RADIO” i Tåstrup ved IKEA. De færreste husker i dag SUPER RADIO, men konceptet kan genkendes i, at det senere blev til EL-GIGANTEN. Mit ansættelses forhold stoppede i 1993 fordi jeg ville afprøve min muligheder som selvstændig. Årsagen var at jeg havde højere ambitioner samt egne idéer omkring begrebet kvalitets audio, i produktion såvel som salg, og disse måtte jeg bare prøve af.

Jeg startede DYNAMAX i 1993 med højttalerproduktion for øje. Der blev i perioden frem til 1997 udviklet en række spændende produkter, som den dag i dag holder i stil og kvalitet. Men udfordringerne omkring finansiering af konkurrencedygtig produktion blev for store, og håndbyggede højttalere var der ikke marked for i tilstrækkeligt omfang.

I perioden 1997-2003 var jeg importør på Bob Carvers “SUNFIRE”. Fra 1999-2001 importør på VELODYNE, og “DEFINITIVE TECHNOLOGY”. Alle husker den magiske lille subwoofer terning fra SUNFIRE, som siden er kopieret af alt og alle. Samarbejdet med Sunfire stoppede da virksomheden blev solgt til investeringsfirma, hvor kursen for virksomheden fremadrettet blev lagt om. Desuden havde vekselkursen op til årtusindskiftet på US$ vs. europæisk valuta, nået et niveau på 50% over niveauet i 96-97, hvilket ganske enkelt udmarvede alle muligheder for rentabel forretning.

I perioden 1998-2004 var jeg importør på Wisdom Audio. Samarbejdet stoppede da grundlæggeren Tom Bohlender trak sig fra virksomheden, og den nye ledelse anlagde en anden produktstrategi med fokus på in-wall designs -som er meget udbredt i USA, men meget lidt udbredt hos os.

I perioden 2004-2012 var jeg meget aktiv på forhandling af Accuphase elektronik, samt højttalere fra JBL (flagskibsmodellerne K2, Everest og Synthesis). Det var i perioden 2004-2009 en stor succes for min forretning. Men succesen ebbede ud over 2010-11-12, fordi virksomhederne i perioden efter finanskrisen dikterede europæisk prishævning på 30%, og hvilket i lyset af vores moms sats på 25% udmøntede sig i 50% højere udsalgspriser end udsalgspriser i USA og Asien. De markant højere priser i Europa vs. i Asien, er bare ikke en gangbar forretnings-strategi i en tid hvor global prissætning er tilgængelig for alle med et tastatur og adgang til www 🙂

Nutiden og fremtiden:

I de seneste år har jeg foretaget grundig analyse af marked og udvalg, med henblik på at finde nogle produkter til import og forhandling, som er unikke på deres respektive områder. Resultatet er mine agenturer på Atma-Sphere, EAT, PBN Audio (Montana Speakers), TW-Acoustic, Stage Accompany og Violalabs.

Der er tale om producenter som alle har en solid platform på respektive hjemmemarkeder og som alle er rigt repræsenteret rundt om i verden, og nyder stor anerkendelse. Produkterne er dog mindre kendt i Danmark/Norden, og jeg har så gjort det til min opgave at ændre på dette. Jeg har præsenteret produkterne på messer i Danmark, Norge og Sverige i 2016+2017 og fortsætter hermed i 2018, alt imellem der arbejdes på etablering af forhandler netværk i respektive lande.

Alle forhandlere der ønsker et samarbejde på et eller flere af produkterne er velkommen, et par stykker har allerede meldt sig på banen, og hjemmesiden vil ind over foråret 2018 blive opdateret med oplysninger på disse.

Med venlig hilsen

Hans-Henrik Sannerúd
Dynamax Audiolabs